دو قطره اشک با ساختار شیمیایی کاملاً مشابه میتوانند ظاهری متفاوت داشته باشند
دنیای میکروسکوپی قطرات اشک (+تصاویر)
همگی ریزش اشک، همان قطرات شفاف نمکینی که هنگام شادی، غم یا حتی یک خرد کردن معمولی پیاز از چشمانمان سرازیر میشود را تجربه کردهایم. بارها شوریش را چشیده و گرمی جاری شدنش را روی گونههایمان حس کردیم. اما آیا با دنیای میکروسکوپی آنها هم آشنا هستیم؟ عکاسی ماجراجو، این دنیا را دست مایه کار خود قرار داده است.
یک عکاس هلندی به نام Maurice Mikkers که مدرکی نیز در زمینهی علوم آزمایشگاهی دارد، اخیراً به بررسی اشک و انواع مختلف آن پرداخته و نشان میدهد که احساسات و اتفاقات مختلف چطور در اشکهای ما نمود مییابند.
انواع مختلف اشک از لحاظ ساختار و میزان چسبندگی یکسان نبوده و هر یک حاوی مخلوطی از مواد بیولوژیک از جمله چربیها، آنزیمها و پادتنهایی هستند که در آب و نمک شناورند. اما رابطهی این ترکیبات با آنچه در جهان واقع رخ میدهد چیست؟ برای پاسخ دادن به این سئوال و مشخص کردن تفاوتهای ساختاری میان اشکهایی که در اثر خرد کردن پیاز، خوردن فلفل تند، ایستادن در برابر پنکه و یا به دلیل غم یا شادی جاری میشوند، این اشکها را زیر میکروسکوپ قرار داده است.
این قطرههای اشک پس از گذشت مدتی شروع میکنند به تشکیل کریستال و تثبیت شدن و تصاویر ثبت شده از آنها نشان میدهد که ساختار این قطرات اشک تا حد زیادی به شرایطی که موجب جاری شدنشان شده وابسته است و به همین دلیل .
تصویر اشک، پس از چند دقیقه خیره شدن به پنکه
تصویر اشک، پس از چند دقیقه خیره شدن به پنکه
تصویر اشک ، پس از خوردن فلفل تند
تصویر اشک ، پس از خوردن فلفل تند
تصویر اشک پس از خرد کردن پیاز، زدن فلفل به چشم، وارد کردن آب به بینی و خوردن فلفل تند
تصویر اشک پس از خرد کردن پیاز و خوردن فلفل تند
تصویر اشک پس از خرد کردن پیاز و خوردن فلفل تند
تصویر اشک پس از خرد کردن پیاز
تصویر اشک پس از خرد کردن پیاز
تصویر اشک پس از خرد کردن پیاز
تصویر اشک پس از قرار دادن مقدار زیادی روغن منتول روی پلک
اشک جاری شده در اثر واکنش احساسی
اشک جاری شده در اثر واکنش احساسی
اشک جاری شده در اثر واکنش احساسی
منبع : aftabnews.ir